fredag den 22. juni 2007

Dagens ture - museer





I dag var vi tidligt afsted efter at have kigget på politi motorcykler..


En kort køretur i vores kæmpebil ned til downtown. Vi startede med at besøge 'KLONDIKE GOLD RUSH MUSEEUM'. Det var spænnende at se. Seattle udråbte sig (i 1887) selv til gateway for alle guld gravere og fortune seekers der ville til Yukon Alaska og blive rige. Det blev byens boom der satte den på kortet. Og 100.000 mennesker begav sig afsted i det første år... ca. 40.000 kom frem. og af dem var der højst 300 der kom derfra med 15.000$ eller mere i guld. Spænnende historie med katastrofale følger for de lokale indianere og miliøet.


En historeie der er beskrevet på museet er Nordstroms historie. En ung svensker der kom til amerika som 16 årig, med 5$ på lommen og ikke kunne et ord engelsk. Med det formål at blive rig. Han arbejdede hård noget tid og det bragte ham til alaska. Der fandt han guld. Han startede kæden af handels steder der i dag er kendt som shopping mall kæden NORDSTROM. Og han blev meget rig. Det er vel den amerikanske drøm.


Efter vores besøg på Klondike museet besøgte vi et Police Museeum. Vi blev modtaget af en gammel dame der strålede da hun så besøgende. Men lidt skuffet var hun da vi ikke var politi betjente nogen af os. Men så begyndte hun at fortælle. Det var et lille bitte privat ejet, drevet af en aktiv seattle politi officer og passet af den gamle dame, museeum med dimser fra de helt tidlige tider i seattle da det blev til en by. Bla en log bog fra en af de første betjente der beskrev hvordan han havde opdaget et farligt hul i en vej. Og et stort 'dispatch center' fra 1800rødkål hvor ungerne måtte pille og dirigere biler osv. En lille udklædnings afdelig og et fængsel havde de også. Det var fedt syntes ungerne.. Man må generelt røre lidt mere ved alting på museerne herover. Så viste hun stolt billeder af en gammel politibil de havde restureret og fortalte om at hendes chef havde brugt den til en rigtig udrykning for kort tid siden da han var ved at køre den hjem efter at have vist den frem for kollegaerne på stationen og fandt sig som eneste betjent i nærheden :-) om det var ren ønske eller hvad ved vi ikke men hun troede på det.


Derefter tog vi afsted til Boeing fly fabrikken og 'museum of flight' det var spænnende. Vi har været inde i dele af apollo 11 og månelandings fartøjer og masser af andre fly og dimser. De havde en millitær fly udstilling i øjeblikket. Det var jeg (david) helt vild med. De havde 3 fungerende bombefly B-17 B-24 B-25 som man kunne komme op og flyve i. Fantastisk restaurerede. Med "fifty cal's" (til dem der ved hvad det er) og det hele. Rigtig sejt. Ligger et link ud til det.


Og nu ligger vi så i den store king size bed og voterer om vi skal ud og se baseball i aften :-) Seattle Mariners spiller i aften.. :-)


Tak for nu
Fam Joensen

5 kommentarer:

  1. Hej Mathilde og Signe... det var rigtigt dejligt at se billederne af jer... det ser spændene ud alt det i oplever.... Far siger: Hvad så David er det en fed fornemmelse at træde på gassen i "chervien" det må næsten være som når jeg giver suzukien gas : ) : )
    Bedste hilsner til jer alle fra Rose, Clara, Mor og Far

    SvarSlet
  2. kære alle (særdeles Maria)
    synes efterhånden vi har hørt nok om "kedelige" colaer, biler og fly.- ok ;-) . Det lyder som om David hygger sig. Hvordan går det med wellness situationen. Findes der ordentlig mad og hvordan med ansigtsmasker, massage og kropsterapi i "Guds eget land".
    Til ungerne især. Hvordan går det med at forstå, hvad befolkningen siger til jer.
    Stort knus fra Diana

    SvarSlet
  3. Kære Udsendte medarbejder

    Jeg håber ikke denne utidige indblanding fra visse sider skal være for dominerende i denne blog (der er jo faren ved en åben blog, og jeg opfordrerer webmasteren til at træde lidt i karakter) - hvad bliver det næste - AT SE DAVID FÅ EN "FULL-BODY-HAIRREMOVEMENT" ???.

    Jeg opfordrer til at tonen her i bloggen forbliver sober og udenlukkende må omhandle seriøse ting som - cola, fly, biler og letpåklædte damer. Alt andet bør der oprettes en særskilt blog til.

    Med oprevet hilsen

    T (member of team sevennine)

    P.s. skulle der være billeder af David der får den store tur med hårfjerning vil jeg meget gerne have et link til den nye blog ;-)

    p.p.s Helenas pandora armbånd er dukket op under en oprydning så blomster og kondolencebreve kan sendes til vores adresse efter begravelsen.

    SvarSlet
  4. Hej signe og mathilde, her er en lille hilsen fra Danmark. jeres fisk har det godt, og jeg har lige skiftet vandet. Det meget svært, at finde ud af hvad man skal lave, når i ikke er her.i går kom jeg til at går ind for at se om i var hjemme men det hved jeg jo godt i ikke var. jeg har kigget på de billeder der er blever sat ind var det fedt at være klædt ud som politi damer? Er det sejt at køre i den store bil. Syndes david at de colaer der er der over ikke smager godt.jeg håber at i har det godt og at i hygger jeg meget! i dag er det jo sankt hans aften så vi skal op og se bål ses mine to ynglings tøser linse <3

    SvarSlet
  5. Hej David, Maria og mine Børneunger.
    Skønt at i får så meget på opleveren.
    Skøn tur Sjælland-Rundt, startede med kuling lige i tuden, men blev roligt efter Sj. odde. Rødemor vandt vores løb med næsten 2 timer til nærmeste kongurent, så vi havde det rigtigt fedt da vi endelig kom til Helsingør. KH. Nik.

    SvarSlet