søndag den 24. juni 2007

Mt. Saint Helens til The Dalles


Vulkanen.. Denne gang klarede vi det til toppen (igår vendte vi om halvejs fordi det belv for sent og vi skulle finde et sted at sove) og er i gale hvor er det vildt det landskab.. Vi kørte i timer på en bjergkam, Johnsons Ridge, skov og bjerge og floder på alle sider. suk. Der ku man tabe sit hjerte. Undervejs er der flere "lære steder" om skov og om vulkanen osv. Vulkanen var i udbrud i maj 1980 og det var meget voldsomt - et kæmpe område (sålangg som 70 miles væk fra vulkanen) blev skoven træer lagt ned at tryk bølgen fra vulkanen og alt smadret af det efter følgende mudder skred. Helt vildt - nå læs selv mere på det link vi har legt. Ungerne nød også turen men blev super skuffet over at vi stod på et bjerg ved siden af og kiggede på den, de havde jo forstillet sig vi skulle balancere på kanten af toppen af vulkanen og stirre lige ned i boblende lava :-) Der er kun en vej hertil 60 miles ad snoede bjergveje. Men turen ned er lige så flot som den var op så der er helt ok..

Nå vi skal afsted sydpå.. Og når lige at tanke i sidste sekund inden den løber tør.. DAMN der er stor tank der er vist 22 gallons -ca 90 l . Og jeg nægter at sige hvor få km vi har kørt på den tank fuld :-)

Vi ryger tilbage ud på Interstate Highway-5 south. Vi skal bevæge os mod vores ranch godt nok først den 26. vi skal være der men vi skal den vej. Krydser grænsen ind i Oregon. Kører igennem et evigt skiftende landskab. Men lige fantastisk er det hele tiden. Gennem lumber-laste steder på store floder til små sovebyer hvor tiden står stille med hjul dampere på deres flod.. Det holder det her. Nå vi kæmper lidt med at finde et motel til den pris vi vil betale men det lykkedes til sidst i en lidt større by med beauty saloner osv. The Dalles hedder den. Ligger et godt stykke inde af I-84 på grænsen mellem Oregon og Washington. Glæder os til at udforske den imorgen.

Fandt lige et ejendoms mægler blad

Snart godnat
David+familien

Ps der er bøvl med billed opload men der kommer snart nogen igen håber jeg..

PPS bemærk nu har vi fået rettet tiden her så det er vores tid her der står som udgivelses tidspunkt :-)

1 kommentar:

  1. sidste dag i seattel jeg har set at der ikke er nogle der har skrevet til i dag så jeg vil være den fødste håber stadig i har det godt sio leater aligeter
    linse

    SvarSlet