tirsdag den 3. juli 2007

Et par betragtninger om dette skøre land....


Ligger lige på min seng og flader ud og ser en baseball kamp ud af øjenkrogen.. Eller rettere ser reklamer lige afbrudt af brudstykker af kampen.. Tv viser 5-10 min af noget ad gangen og så er der reklamer. Hvis det er film går der MAKS 15 min mellem reklamerne men oftere kun 7-8 min på de flest kanaler. Jeps de fleste af vores fordomme har vist sig at være sande. Byggeriet er noget JAMS, folk er u-udannede og uvidende, lige glade med benzin forbrug og så videre
. Alle forretnings drivende er paniske angste for 'Law-suits'. Jo de holder stik de fleste men samtidig er der et andet billede på vej i mit hoved også. Trafikken er slet ikke reguleret lige så meget som i europa. Man kører bare. Jovist der er masser af fart begrænsninger og det er så også det. Man må stort set alt andet. Overhale inden om, blinke eller lade være. Farve lysene i sjove farver. Ikke så mange regler. Man kører bare. Og folk er vildt hensysfulde i trafikken. Du kan altid komme ud, der er plads til en til. Er man ude og gå er der bare et lille bitte skilt der siger 'græsset må ikke betrædes' eller 'må ikke klatre på skrænten' eller sådan noget og så gør folk det ikke. I danmrk ville der være 10 skilte og kæmpe indhegninger og folk ville alligevel sidde på græsset og plukke blomsterne osv..

Vi har lige været i endnu en 'Park'. Ved indkørselen stod der et skildt -'day pass' bla bla altså en billet for at bruge området. Lidt længere oppe ad vejen er der et lille skur med et skilt 'Self service pass station'. Og man havde forventet en billet-automat. Men nej i skuret er der en stak konvolutter man skal tage en af og putte en 5$ seddel i. Man kan så rive en lille slip af og udfylde gyldigheds dato og lægge i forruden og putte kuverten i en dertil hængende postkasse. .... .... .... Øh er i med så langt. ALTSÅ skriv selv din billet og læg så penge i postkassen. Og folk gør det. Og postkassen er så prop fuld at jeg dårligt kan mase min 5$ikonvolut derned..... ........

Når man ser fremmede folk så taler de faktisk til folk. Ikke kun til os men også med amerikanske fremmede.. 'Oh where u from' og så videre.. Man får forslag til ting at se og steder at tage hen. De er heller ikke blege for at invitere os hjem. Derhjemme taler vi kun hvis direkte adspurgt og i hvertfald ikke invitere folk til noget medmindre man virkelig klikker (og det er vel kun 1 ud af 1000 man gør det med)

Har lige været på en strand - der må man ting. Alt faktisk. Bare man lige 'consider our nature'. Bål hygge osv hvad du kan finde på. Og der ligger ingen skrald nogen steder.....? Forstår det ikke. På en havn vi sad og kiggede lidt på vandet ved var der et lille skur. 'BØRN KAN IKKE FLYDE-så giv dem noget der kan' står der på skiltet. Og så hænger der redningsveste i alle størrelser. Lån dem og hæng dem på plads står der også. Og det gør folk............ Hvor mange sekunder havde de fået lov at hænge i fred der på en dansk havn spørger jeg mig selv om. Ved godt at selvfølgelig er vi ikke i new york lige nu og der er jeg da godt klar over at sådan virker det ikke der men vi har været små 2000 km undervejs også igennem rimeligt store byer. Det er et lidt sjovt billede der tegner sig.............. Nå c u all later, det var bare lige et par tanker der skulle ud.
DAVE

1 kommentar:

  1. Hej David... dejlig instruktion til den der put selv penge i boks.... : ) jo vi kender det også i DK ... ca 10 km fra Vordingborg er der et sted der hedder Knudshoved Odde.. der betaler man på samme måde.... Prøv det.. : )
    Ellers er vi meget glade for dine fantastisk dejlige fortællinger ..
    om alle dine iagttagelser... dejligt at vide at i har det godt
    og får oplevet en masse.. og rigtigt dejligt med alle de fine billeder..
    Vi var til Petreas fødselsdag i søndags og vi var i mini zoo med hende... hun viste rundt .. nu skal vi se uglen.. og nu hestene osv.. ja hun har vist været der et par gange før..
    Clara siger : den dag vi var i Afrika.. ja lidt men godt.. : )
    De kærligste hilsner fra os alle fire fra Mormor

    SvarSlet