lørdag den 14. juli 2007

Hastigt videre med masser af nye ting

Ahh fra SF besluttede vi at der var forlangt at køre til LA så vi fandt en lille by på kortet der hed Monteray. Det lød fint. Fantastisk køretur ned langs kysten vi kan dog snart ikke rumme mere. Det blir jo flottere og vildere og helt nyt her dag og efterhånden blir det højst til et ' nej ja det var flot'. Vi er vist mættede. Men vi ankommer alligevel til en lille by ved aftemtide lige i tusmørket.
Finder et lidt for dyrt hyggeligt hotel - med pool og rigtig morgenmads buffet - lige hvad vi trænger til. Maria og jeg sidder i mørket på terresen og deler en lille flaske champagne mens ungerne falder i søvn. Pludselig er der noget der krasser lige foran os. Jeg tager lommelygten og lyser frem foran os.. 5m maks sidder 5 par øjne og stirrer på os. Og de blir ikke skræmt af lidt lyde fra os eller lyset tværtimod de blir nysgerrige og kommer tættere på. Det er 'Racoons' . Eller Vaskebjørne hedder de jo. ARGH vi flygter ind på værelset i vild panik. Aner ikke hvad det er for farlige ting sådan nogen vaskebjørne. Vækker ungerne for at de kan se deres øjne sidde udenfor vinduet og stirre på os.
Næste morgen vågner vi og opdager at vi bor på en kirkegård. En enorm stor kirkegård. Hmm lidt spookey. Nå men det er super flot. Og ungerne pisker ud på kirkegården efter en flok hjorte dyr der vader rundt derude.. Lidt idyllisk.. De er så vant til mennesker at ungerne næsten kan gå hen og røre ved dem. Vildt.
Efter en ekstra dags pool'eri og slappen af kører vi syd på igen. Ah vi kan nå det lille danske paradis Solvang. Hihi Nykøbing forude siger navigatoren.. Det viser sig at være den første villavej inden man kører ind i byen. Villavej fyldt med typiske danske 3 etagers bindingsværks huse .... Øhh vent nu lidt. Der er godt nok danske flag hele vejen ned gennem byen meeeeen....
Jo King Frederic's Court, HC Andersens Square, osv der er lidt danske klingende navne men det er vist osgå at hvad det ligner danmark. Butikkerne sælger lystigt ud af, til Japanernes store glæde, ægte danske folke dragter (ligner grangiveligt noget hollandsk) og alt muligt der garanteret er dansk. Og dansk smorrgaasbord kan man få på alle restaurenterne (ØHHHH vent det er jo svensk ikk??)
Vi kaster os ind på The Royal Skandinavien Inn og bortset for en farvel hilsen på dansk skrevet på en bjælke er der ikke meget dansk ved det. Jo de har gjordt et hæderligt forsøg på at lave wienerbrød til morgenbuffeten. Vi spiser om aftenen på en ægte dansk restaurent. Vi bestiller FLAEKESTEG... Med det hele.. De har gjordt et forsøg :-) og det ryger ned med største velbehag for det lygter lidt af gris....
Dagen efter tusser vi rundt i byen og spiser på dansk konditori og får ARNES AEBLESKIVER.. Det er sgu lykkedes rigtig godt for dem.. Hihi Og ser en 1 : 3 scala af rundetårn. Med det autentiske rundetårns pizzaria i underetagen :-) . Vi kan desværre ikke få en ekstra dag i byen her for der er skovbrand lidt ude øst på(16.000 HA står i lys lue). Byen huser flere hunrede brandmænd i de her dage så vi var svineheldige bare at få en enkelt nat. Men ok så meget er der heller ikke at se her.. Afterall vi er jo ikke kommet for at se en dårlig kopi af DK vel..
Vi suser videre sydpå.. Med de sædvanlige spørgsmål fra ungerne om hvorfor vi dog ikke bare kan blive her hvorfor vi skal afsted osv.. Tja ok med os så dropper vi bare Disneyland.. Og så er ungerne i bilen.
Vi skal til Los Angeles idag. Yeeehaaa. Vi skal se gyldne strande med halvnøgne babes og og og alt det der .. Har plottet Malibou Beach ind.. Vi ankommer og betaler 10 $ for at parkere (i grunden lidt strengt for bare lige at være der en halv time). Vi går igennem lidt sump over nogen broer og finder en skilt med befaling om ikke at bade i lagunen... Øhh. Jo der er en lille forurenet lagune og ca 50 m strand der ikke er helt så tiltalende som vi havde forstillet os... Men vandet er varmt og humøret godt. Hmm vi er lidt skuffede og kører hurtigt videre lidt meget disorienteret.. Det ligner sgu ikke helt TV det her..
Men vi finder videre til Santa Monica Pier.. Der er mere strand. Og stor mole med karuseller og rutche baner og tivoli ting på.. Det ser rigtig godt ud. Og høje palmer.. Vi finder Motel lige ved stranden (satans dyrt her). Det er lidt under standarden vi er vant til men det går an. Og det bedste er det ligger lige over for Santa Monica Pier. Damn her er flot. Forresten de viser ikke i TV (her tænker jeg evt BAYWATCH) at man kan se oliebore platforme hele vejen langs kysten fra de fine strande.. Hihi.
Nå vi er jo straks efter at have indlogeret os ude på Pier'en. Og der er flot. Her er vist en af de rigtig store strande. Vi hygger og tivolier.. Men der er noget der ikke er som det skal være.. Vi skæver lidt til hinanden.. Hvor er filmstjernerne.. Eller bare andre som os. Her er faktisk meget mørkt hvis i forstår sådan en lille en. Der er ikke ret mange der ligner os. HMMMM aner ikke hvor vi så skal lede.. Venice Beach måske ??? Den må vi prøve imorgen.
Godnat fra USA.
David


2 kommentarer:

  1. Hej Derovre

    Jeg kan forstå at i nærmer jer de steder hvor vi skal have passende beskrivelser af den lokale "Natur" eller "kunst" (hvis i forstår sådan en lille en ;-)) - i må jo snart været nået til der hvor de unge og smukke hører til. Colaen går jeg ud fra ikke er værd at skrive om eftersom den udsendte tilsyneladende helt har undladt denne del af touren.
    Apropos tour så har de kørt en uge nu med en CSC rytter i den gule trøje - den røg da de ramte de første bjerge hehe.
    Var til aflutning af festuge i nat og lad mig sige det på den måde - der røg en del mus og rotter i vejret - over 10 min uafbrudt det var fa´me flot.
    Er begyndt at tælle ned til ferie og håber der bliver vejr til at komme i vandet, for det er ikke en disciplin der er værd at dyrke i Dk for tiden .

    ses snart og fortsat god tur
    T

    SvarSlet
  2. hej der over danmark har her i dag været så heltige at vi har fået den gul trøje + den prikkede så det er meget fedt har ikke så meget at sige andet end øv for nu er fest ugen slut
    nå men min mor og jeg har samlet flasket tror ca det er for 100 kr så er der lidt mere til ferien
    glæder mig til vi ses igen
    når ja det har været ca 30 c i dag
    mange knus fa mig
    L

    SvarSlet